Bouw Rekenmachine Online

Online berekening van kanaalgewichten

Een goot is een metalen product dat in zijn dwarsdoorsnede de letter “U” vormt. Een kanaal heeft een wand en een flens. In de doorsnede wordt de muur de “bovendorpel” genoemd en zijn de flenzen de benen van de letter “P”. De belangrijkste kenmerken van flenzen en wanden zijn hun afmetingen. De elementhoogte is dus de hoogte van de flenzen. Stalen goten worden gemaakt van gewalst staal door knuppels warm te walsen in profielwalserijen. Het kanaal is gemaakt met schuine binnenflenzen en met evenwijdige flenzen. Het kanaalnummer geeft de hoogte aan. Kanaalprofiel en classificatie Gewalste kanalen worden vervaardigd uit warmgewalst en koudgewalst koolstofstaal van normale kwaliteit, koolstofstaal van hoge kwaliteit en laaggelegeerd staal. Volgens de fabricagemethode worden kanalen in de volgende types onderverdeeld:
Warmgewalste stalen kanalen; Warmgewalste stalen kanalen; Gelijkgevormde stalen goten; Gebogen gebogen stalen goten zijn er in verschillende soorten.
Met onze calculator kunt u een stalen warmgewalst kanaal kiezen, de lengte opgeven en het gewicht vinden of het gewicht van het kanaal berekenen aan de hand van uw afmetingen.
Type kanaal
Kanaalnummer
Kanaallengte, m
Massa, kg
Berekening

Add comment

Follow us

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan om interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.