Bouw Rekenmachine Online

Metalen-kunststof toegangsdeuren: selectiecriteria, voor- en nadelen

“Een PVC voordeur? Is het betrouwbaar? – is de eerste vraag die rijst over deze keuze. Ja, metalen deuren worden terecht beschouwd als de meest duurzame, die uw huis beschermen tegen indringers.

Lange tijd werd gedacht dat kunststofdeuren alleen binnen het huis, als binnendeuren, konden worden geïnstalleerd. Op balkons en loggia’s, natuurlijk, samen met PVC ramen met dubbele beglazing. Maar voor de toegangsdeur – alleen metaal! Is het mogelijk om een plastic deur in de vestibule te plaatsen, als een tweede, extra deur.

In feite zijn moderne deuren gebaseerd op een meerkamer-PVC-profiel. Om de stijfheid van het kozijn en de vleugel te verhogen, is er altijd verstevigingsmetaal. De deuren worden dus terecht metaal-kunststof deuren genoemd. Ze hebben veel voordelen:

Kan verschillende vormen hebben, waaronder gewelfde, worden op bestelling gemaakt volgens een bepaalde maat.

 1. Er zijn niet alleen scharnierende, zoals alle metalen deuren, maar ook schuifdeuren.
 2. In feite, op basis van PVC maken de Franse ramen-deuren, zodat de ingang was de meest doorschijnende, was er veel natuurlijk licht in het huis.
 3. De praktijk heeft uitgewezen dat ramen van metaal-kunststof niet zweten, niet bevriezen en dat er geen condens op komt. Dit is te danken aan het meerkamerprofiel en het gebruik van inzetstukken van energiebesparende glaselementen.
 4. Plastic deuren zijn warmer dan metalen, dat is al bewezen.
 5. Praktisch en duurzaam. Kunststof is gemakkelijk afwasbaar, het is niet onderhevig aan corrosie, de fabrikanten geven een garantie voor gebruik tot 20 jaar.
 6. Esthetiek. Verschillende combinaties van kunststof en glas maken het mogelijk de deur van uw dromen te krijgen, die optimaal past bij het uiterlijk van de gevel en de architectuur van het huis.
 7. Profiel is tegenwoordig niet alleen wit, standaard, er zijn verschillende variaties van hout en metaal.
 8. Het gewicht is laag, en het is gemakkelijk te installeren en te bedienen.
 9. Beslag voldoet ook aan inbraakwerende eisen, zoals metalen deuren, en heeft verschillende veiligheidsklassen. Het metalen kunststof profiel zelf is zeer moeilijk te beschadigen.

Er zijn ook nadelen aan kunststof toegangsdeuren:

 1. Plastic zet uit en krimpt door temperatuurschommelingen. Om dit te voorkomen, zijn hoogwaardige stalen versterkingen en meerpuntsvergrendelingen met omsnoeringsbanden rond de omtrek nodig om een goede pasvorm te garanderen.
 2. Het glas moet ook bescherming bieden tegen inbraak, en het beste van al is dat het gepantserd is, zodat het zelfs bestand is tegen geweerschoten. Maar het is duur!
 3. De fabrikant kan beknibbelen op de hulpstukken, hetgeen u tijdens het gebruik zult ontdekken.

Wat de prijs betreft, zijn metalen deuren ongeveer 25-30% goedkoper dan metalen deuren van hetzelfde kwaliteitsniveau. Aangepaste productie, niet-standaard afmetingen, extra decor en inbraakbeveiliging kunnen de prijs opdrijven.

Bij de keuze van een kunststof toegangsdeur moet u zich laten leiden door de volgende criteria:

 1. Fabrikant. Wat ze ook zeggen, de topmerken zijn een garantie voor kwaliteit. Kunststof toegangsdeuren maken bijna alle bekende fabrikanten van ramen in ons land, er is keuze.
 2. Profiel breedte. Niet minder dan 70 millimeter, anders wordt het huis koud. En de betere orde van 82 millimeter, als het klimaat koud is.
 3. De kwaliteit van het profiel en de versterking ervan met stalen inserts.
 4. Het aantal afdichtingscontouren. Hoe meer hoe beter, maar niet minder dan twee.
 5. Montage van gelaste hoeven in de vleugel volgens alle aanbevelingen van de ontwikkelaar van het profiel.

Vergeet niet dat metalen deuren, of beter gezegd hun scharnieren en sloten, regelmatig moeten worden gesmeerd, dichtingen moeten worden vervangen en afstellingen moeten worden gedaan. U kunt de leverancier vragen of hij service-onderhoud doet. Dit is ook een van de selectiecriteria.

Add comment

Follow us

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan om interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.