Bouw Rekenmachine Online

Inrichtingskenmerken van een kinderkamer voor twee kinderen

Een kinderslaapkamer inrichten voor twee kinderen is vrij moeilijk, omdat rekening moet worden gehouden met de wensen van elk van hen, en die zijn vaak tegenstrijdig. Maar als u de taak onconventioneel aanpakt en uw verbeelding gebruikt, kunt u heel behoorlijke opties krijgen. Het belangrijkste is om kinderen erbij te betrekken. Laat hen zich echte ontwerpers voelen, en dan zal het eindresultaat hen zeker bevallen.

Kinderkamer indeling

Een duidelijke indeling van de ruimte is gewoon noodzakelijk voor het interieur van kinderkamers voor twee kinderen. De foto’s worden hieronder gepresenteerd. Door de kinderkamer in zones te verdelen, wordt duidelijk waar de gemeenschappelijke speelruimte en de persoonlijke ruimte van elk kind zich bevinden.

Om het gebied van de kamer af te bakenen, kunt u:

Scheidingswanden – hoog of laag, blind uitgevoerd in gipsplaat of in de vorm van open rekken;
Meubilair – planken, kasten, sofa’s en ladenkasten;
schermen of gordijnen – ze creëren, indien nodig, perfect een visuele scheiding in het interieur van een kinderkamer;
verschillende kleuroplossing van de muren, plafond, vloer;
verlichting in de kinderkamer – voor speel- en studiegedeelten is heldere verlichting nodig, en voor het slaapgedeelte is een gedimd licht voldoende.

Het moet voor het kind duidelijk zijn welke ruimte zijn/haar persoonlijke ruimte is en dat hij/zij verantwoordelijk is voor de orde en netheid in zijn/haar gebied. Of het nu een deel van de kleerkast is, de mand, het bed of gewoon de ruimte van de kamer.

Het kiezen van meubels voor een kinderkamer voor twee kinderen

De beste optie zou zijn om twee identieke meubelstukken te kopen en ze in verschillende hoeken van de kamer te plaatsen, maar dit vereist een groot oppervlak van de kamer, en vaak is het aantal vierkante meters beperkt. Daarom gebruikt het ontwerp allerlei trucs en kunstgrepen.

Bij het kiezen van meubilair voor de kinderkamer moet u letten op de volgende nuances:

Medicatie ziekte.

Bureauruimte. Opdat elk kind voldoende natuurlijk licht aan de studeertafel heeft, moet het tafelblad zo lang mogelijk worden gekozen en voor een raam worden geplaatst. Opdat kinderen elkaar niet storen bij het maken van hun huiswerk, is het een goed idee om dubbelzijdige open rekken in het midden van de tafel te installeren. U zult ook voor elk kind een eigen bureaulamp moeten kopen. De meisjes, bijvoorbeeld, moeten een roze hebben en de jongens een blauwe. Als er niet genoeg ruimte is voor een grote tafel, dan kunt u twee aparte tafels neerzetten, maar er moet rekening mee worden gehouden dat de tafels in een hoek ten opzichte van elkaar moeten worden geplaatst. Als de positie rug aan rug kan ontwikkelen in een kind terugtrekken. Hieronder in het artikel zullen foto’s worden gepresenteerd ter referentie.

Bed voor een recreatiegebied. In het ontwerp van de kinderkamer voor twee kinderen zullen wiegjes een centrale plaats innemen in het interieur van de kamer. Het zal nodig zijn om beide kinderen comfort en gemak te bieden om te slapen, want een gezonde slaap is een belangrijk onderdeel voor de volledige ontwikkeling van het kind. Dus wat te doen als vierkante meter. m niet toegestaan om twee eenpersoonsbedden te zetten? Zeker als je kinderen van verschillend geslacht hebt. In dat geval stellen ontwerpers voor een keuze te maken tussen stapelbedden of loftbedden. Hieronder volgt een vergelijkende foto van wiegen. Met de aankoop van een bed – loft kunt u het gebruik van de beschikbare vierkante meters maximaliseren voor de magische inrichting van de kinderkamer. Bed loft is ingesteld op hoge poten direct onder het plafond, terwijl de ruimte onder het bed vrij blijft en het kan praktisch worden gebruikt in de inrichting van de kinderkamer. Het stapelbed in de slaapkamer is ook zeer geschikt voor twee kinderen. Alleen moet u uw kinderen de voordelen van de eerste en tweede verdieping voor het slapen vertellen, om ruzies over wiens slaapplaats zal zijn te voorkomen. En het zal leuk zijn om de ladder op het bed te beklimmen voor zowel jongens als meisjes.

Een kast om spullen in op te bergen. Kies een zo stabiel mogelijke kast voor de kinderkamer. Laat u bij het kiezen van de hoogte van de kast leiden door de lengte van uw kinderen. Zodat ze zelf dingen konden stapelen en uit de rekken halen. Als u kiest voor één garderobe voor twee, dan is het de moeite waard om die duidelijk in twee helften te verdelen. Kinderen moeten evenveel planken hebben. De ideale optie zou twee kasten zijn, maar alles hangt af van het aantal vierkante meters ruimte dat aan de kinderkamer is toegewezen.

Keuze van kleurenschema in kamerinrichting

Wees niet bang om felle kleuren en tinten te gebruiken in het interieurontwerp van de kinderkamer. Elke muur kan zijn eigen kleur of patroon hebben. Combineer ze met behulp van vloeiende kleurovergangen, verschillende planken, meubels of wandpanelen.

Het is belangrijk om zo’n kleurscheiding te maken als u gelukkige ouders bent van een jongen en een meisje of als de kinderen een groot leeftijdsverschil hebben. Kleine kinderen zullen vooral de aanwezigheid van stripfiguren op de muren van de kamer op prijs stellen, en tieners zullen eerder geneigd zijn posters te plaatsen. Voor jongens zullen relevante afbeeldingen van verschillende vliegtuigen en auto’s op de muren, en meisjes zullen feeën en prinsessen verrukken.

Het is ook mogelijk in het ontwerp van de kamer te spelen met kleur. Bijvoorbeeld, meisjes om een zacht roze hoek te maken, en voor de jongen blauw. Het samenvoegen van de twee verschillende kleuren kan worden bereikt door gebruik te maken van textiel op de ramen of door te kiezen voor behang op één muur, waar beide kleuren aanwezig zullen zijn.

Het belangrijkste is alles met mate te weten en rekening te houden met de smaak van uw kinderen. Als kinderen van één kleur houden, kun je verschillende koude en warme variaties combineren en ook spelen met de diepte en verzadiging van de kleur zelf.

Versier de kamer niet te fel – dat zal de kinderen vermoeien. In zo’n kamer zal het moeilijk zijn voor een kind om zich te concentreren en te rusten. Bij het inrichten van een kinderkamer voor twee is het noodzakelijk om deze evenwichtig en gevarieerd te maken, maar niet te feestelijk.

Belangrijkste punten bij het inrichten van een kinderkamer voor twee kinderen

Vergeet niet dat de belangrijkste adviseur bij de keuze van de inrichting het kind zelf moet zijn, niet u. Vertrouw op zijn mening en versier de kamer met verschillende posters en tekeningen, knutselspullen voor kinderen en speelgoed. Dergelijke details brengen een speciale sfeer van “kindertijd” en vrolijkheid in de kinderkamer.

Uitrusten van de kinderkamer voor twee, niet delen absoluut alles. Natuurlijk moet de persoonlijke ruimte van elk van de jongens de individualiteit dragen en de belangen van het kind weerspiegelen, maar vergeet de gezamenlijke ruimte niet. Creëer een ruimte die hen samen kan brengen. Misschien wordt het een plek voor bordspelletjes of gewoon een bank voor de TV. Leer hen om elkaars interesses te delen en probeer dingen samen te doen.

Kinderkamer op een moderne manier

Kinderkamer ontwerp voor twee

Kenmerken van kindermeubilair voor tweelingen

 

Add comment

Follow us

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan om interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.