Bouw Rekenmachine Online

De gevarieerde wereld van gipsplafonds in de hal

Of u nu uw eigen huis bouwt, een appartement hebt gekocht voor afbouwwerkzaamheden of gewoon een oud huis mooi wilt maken, er is altijd dezelfde vraag: Waar moet u beginnen met afbouwwerkzaamheden in het appartement? Het bepleisteren van de muren en het plafond met kalkzandsteen en zand-cementmengsel bleef alleen over in afgelegen dorpen, waar nog geen commerciële bouwnetten zijn.

Voor de meer gevorderde bewoners van ons uitgestrekte land is er een massa afwerkingsmaterialen en manieren om het pand te repareren. Een speciale, en zelfs leidende positie in deze lijst is een systeem van metalen frame. Daarop worden gipsplaten bevestigd, een dunne pleisterlaag wordt aangebracht en een perfect glad oppervlak is klaar. Het uiterlijk kan worden veranderd met alle thans bekende milieuvriendelijke materialen.

Afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten

Deze methode heeft vele uitstekende eigenschappen. Laten we eens rekenen:

Wijdverspreide, bewezen methode.
Lang gebruikt, zijn er zowel ervaren bouwteams als ervaren ontwerpers op dit gebied.
De productie van onderdelen voor gipsplaatwanden en -plafonds is vastgesteld.
In ons land en in het buitenland wordt een breed scala van gipsplaten voor verschillende doeleinden geproduceerd. U kunt voor elke kamer het juiste type paneel kiezen.
Het materiaal is milieuvriendelijk, wat absoluut belangrijk is voor iedereen, niet alleen voor mensen met allergieën.
Verhoogde brandveiligheid – gipsplaat is niet onderhevig aan verbranding.
In de ruimte tussen de muur en het frame kunt u draden, communicatiemiddelen en andere voorwerpen verbergen.
Als de constructies correct zijn geïnstalleerd, wordt de geluidsisolatie van de ruimte verbeterd.
De mogelijkheid om niet alleen een plat vlak te creëren, maar een meerlagig meesterwerk. Dit geldt vooral voor plafonds. Plafonds van gipsplaat in de hal en andere vertrekken zijn al lang kunstwerken geworden.
Een geweldige keuze van verlichting. Het gipsplafond in de hal met LED-strookverlichting zal ’s avonds een romantische en gezellige sfeer scheppen.

Iedereen kan meer dan één punt aan deze lijst toevoegen.

Het is onmogelijk om te zwijgen over de nadelen van gipsplaten afwerking. In deze lijst:

De kubieke vorm van de vrije ruimte zal iets afnemen. En terwijl het voor de muren niet bijzonder kritisch is, moet de mogelijkheid om plafonds met gipsplaten af te werken van tevoren worden gepland.
Werken met gipsplaat impliceert een grote hoeveelheid stof bij het vegen van stopverf. Als u externe arbeidskrachten inhuurt, moet u informeren naar de beschikbaarheid van een bouwstofzuiger in hun bedrijf.
De muur of het plafond kan doorboord worden met een scherp zwaar voorwerp.
Het is niet aan te bevelen zware voorwerpen aan de muur te bevestigen. Gipsplaat is een nogal kwetsbaar materiaal.

Het plafond in de hal is niet zomaar een wit vlak. Het is een slagveld van ideeën.

Iedereen zal het ermee eens zijn dat de belangrijkste kamer in een huis of appartement de hal is. Mensen brengen hier een groot deel van hun vrije tijd door. Het is de perfecte plaats om gasten te ontvangen, verjaardagen te vieren, de familie samen te brengen om naar hun favoriete tv-serie te kijken of gewoon de tijd te doden in het gezelschap van vrienden. Het is de zaal die in je opkomt als je de uitdrukking “haard in huis” hoort. Een mooi gipsplafond voor de hal, belichaamd door uw eigen handen of de handen van professionals, zal een gevoel van warmte, comfort en gezelligheid geven.

Voor velen zijn reparaties serieus, eenmalig en voor lange tijd. Daarom is het ook serieus om de decoratie van de muren en het plafond in de hoofdkamer aan te pakken, om de stijl ervan te verbinden met de rest van het pand. Met de ontwikkeling van de technologie en het Internet is het heel eenvoudig om je eigen stijl voor de ziel te kiezen.

Er zijn verschillende trends in kamerinrichting. En het ontwerp van het plafond speelt hier een belangrijke rol. Dit is een grote ruimte, waarop u geen meubels kunt zetten om gebreken te verbergen of de voordelen te benadrukken. Het plafond moet voldoen aan het algemene concept van de gekozen inrichting van de hal en tegelijkertijd een kunstwerk zijn.

Momenteel in de mode is eenvoud en beknoptheid in het interieurontwerp, maar zonder in te boeten aan comfort en functionaliteit. Deze trend wordt minimalisme genoemd. Gipsplaten plafondontwerp in de hal in deze stijl is meestal eenvoudig wit in één niveau of twee niveaus met duidelijke lijnen en rechte hoeken.

Tussen de niveaus kunnen spots en zelfs LED-verlichting worden aangebracht. Wit, dat een belangrijke rol speelt in het ontwerp van het plafond, zal de grenzen van de kamer visueel verleggen en de sfeer een plechtig tintje geven. Dit alles tegen betrekkelijk lage kosten wekt de indruk van degelijkheid en rijkdom.

High-tech staat qua geest en stijl dicht bij minimalisme. Maar deze trend laat de situatie toe om de elementen van verrassing, futuristische en onverwachte dingen te maken, alsof ze vanuit de toekomst naar onze tijd kwamen. Ontwerp van het plafond in de hal met gipsplaat in deze extra elementen in de vorm van reflecterende of spiegelende platen, verzameld in een bepaalde samenstelling. Verlichtingslampen zijn verborgen in nissen van het plafond of hebben een strenge en ongewone vorm. De kroonluchter in het midden herhaalt het algemene concept van de kamer. Voor al zijn vrijheid van ruimte, is deze stijl vrij duur. Alle interieurartikelen moeten van hoge kwaliteit en uniek zijn.

Het zijn niet alleen de moderne trends waar vraag naar is. Klassieke stijlen in woningdecoratie zijn nog steeds in trek. Het zijn er verschillende, maar ze zijn allemaal verenigd door een beroep op het verleden. Ampire, barok, classicisme, art nouveau, renaissance zijn de weelde en verscheidenheid van vormen, stucversieringen, grote kristallen kroonluchters. Zalen in deze stijl moeten vrij groot zijn, met een hoogte van ten minste 3 meter.

Een gipsplafond voor een hal wordt meestal ontworpen in verschillende niveaus. Het eerste niveau is cirkelvormig, gecentreerd rond een kroonluchter, variërend van klein tot zeer breed. Op het tweede en derde niveau zijn de gebogen lijnen van de centrale cirkel en het rechthoekige muurpatroon verwerkt. Dit alles wordt aangevuld met fresco’s, stucwerk en andere decoratieve versieringen. Veel verguldsel, pasteltinten, andere kleuren van plechtigheid en rijke versiering van voorbije eeuwen. Creëert een gevoel van luxe, plechtigheid en welzijn.

Al deze oplossingen zijn meer van toepassing op landhuizen en cottages met ruime kamers. Het is beter de ontwikkeling en uitvoering ervan toe te vertrouwen aan professionele ontwerpers en bouwteams.

Add comment

Follow us

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan om interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.