Bouw Rekenmachine Online

Berekening van materiaalverbruik voor mortel bereiding

Mortel calculator is ontworpen voor het berekenen van de verhoudingen en samenstelling van cement-zand en cement-cement mortels, de selectie van de vereiste mobiliteit en de berekening van de kosten.
De bouw is een gebied waar cementmortel onmisbaar is. De sterkte van de mortel hangt af van het merk cement dat u zult gebruiken, van de grofheidmodulus van het zand en van de naleving van de regels voor het uitharden. Bouwmortel mag niet later dan 30 minuten na de voorbereiding worden gebruikt. Methode voor de bereiding van bouwmortel.
Droog zand en cement in de vereiste verhoudingen en giet er geleidelijk water bij in porties, tot de gewenste beweeglijkheid. Verdun zo nodig eerst een berekende hoeveelheid weekmakers in het water. Om te voorkomen dat de mortel aan de wanden van de betonmolen kleeft, is het noodzakelijk in kleine porties water in het mengsel te gieten.
De vereiste mortelkwaliteit is afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen. Bij voorbeeld, in geval van metselen met baksteen van het merk M100, is het noodzakelijk mortel van hetzelfde merk te mengen. Om mortel onder de fundering aan te brengen, kan mortel van een lagere sterkte worden gebruikt dan de sterkteklasse van de fundering. Gebruik de mortelcalculator voor het berekenen van de samenstelling en de verhoudingen van mortel om de vereiste graad en mobiliteit te berekenen.
Mortel kwaliteit, kgf/cm2
Cement kwaliteit
Hoeveelheid cement, kg.
Consumptie
Berekening

Add comment

Follow us

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan om interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.